Politica de comunicare comercială

YA WEB ("Noi" sau "Nostru") operează wesite-ul www.yaweb.ro ("Serviciul").

Preambul

Prin utilizarea Serviciului, sunteți de acord cu politica de comunicare comercială.

Data ultimei actualizări: 01.11.2021.

Legislația care reglementează comunicarea comercială

Legea 365/2002 privind comerțul electronic.

Legea nr. 121 din 4 mai 2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic.

HG 1308/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic.

PECR/ePrivacy - PECR este regulamentul privind confidențialitatea și comunicațiile electronice. Titlul complet este Regulamentul privind confidențialitatea și comunicațiile electronice (Directiva CE) din 2003.

Ce reprezintă comunicare comercială?

Comunicarea comercială este orice formă de comunicare destinată să promoveze, direct sau indirect, produsele, serviciile, imaginea, numele ori denumirea, firma sau emblema unui comerciant ori membru al unei profesii liberale.

În ce condiții putem efectua comunicări comerciale prin mijloace electronice (inclusiv newsletter)?

Potrivit Legii nr. 365 din 2002 Art. 6 alin (1): „Efectuarea de comunicari comerciale prin posta electronica este interzisa, cu exceptia cazului in care destinatarul si-a exprimat in prealabil consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari”.

Cum se probează consimțământul pentru comunicarea comercială?

Art. 7 alin (2) din HG 1308 din 2002, privind aplicarea Legii privind comertul electronic, consimtamantul poate fi obtinut in orice forma si poate fi probat cu orice mijloc de proba.

Care este forma considerată consimțământ valabil pentru comunicarea comercială?

HG 1308 din 2002 (3) Consimtamantul comunicat printr-un mesaj transmis prin posta electronica este valabil exprimat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: 
- este expediat din cutia postala (n.n - Inbox/Mailbox) in care destinatarul doreste sa primeasca comunicarile comerciale;
- subiectul mesajului este format din concatenarea textului "ACCEPT COMUNICARI COMERCIALE DIN PARTEA", scris cu majuscule, si numele sau denumirea persoanei in numele careia se vor transmite comunicarile comerciale.i

Politica pentru comunicarea comerciala realizată cu mijloace automate

Întotdeauna YA WEB va solicita dubla confirmare a operațiunii de înscriere la newsletter-ul companiei.

Această metodă se numește double opt-in și constă în parcurgerea a două etape de către utilizator:

- introducerea de către utilizatorul website-ului a adresei de email în câmpul destinat abonării la newsletter și trimiterea acesteia către furnizorul terță parte (compania care deține sistemul de newsletter);
- confirmarea înscrierii la newsletter accesând link-ul primit în mesajul de confirmare a înscrierii pe adresa de email cu care utilizatorul s-a abonat la newsletter.

Întotdeauna newslettere trimise de YA WEB vor avea o opțiune de dezabonare astfel încât abonații agenței să se poată dezabona automat dacă doresc acest lucru.

Modificări la politica de comunicare compercială

Putem actualiza Politica de comunicare comercială din când în când.e vom notifica despre orice modificări prin afișarea noii politici pe această pagină. Te vom anunța prin e-mail și / sau o notificare proeminentă pe website despre actualizare.

Schimbarea intervine efetiv la data actualizării "data efectivă" menționată în partea de sus a paginii a acestei politici. Îți recomandăm să revizuiești periodic această politică pentru orice modificare.

Modificările la această politică intră în vigoare atunci când sunt afișate pe această pagină.

Dacă ai întrebări legate de această politică, te rugăm să ne contactezi folosind formularul de contact.

Hai să începem !

* toate campurile sunt obligatorii

Resurse Utile
Companie